top of page

אמצע חורף בצל הקורונה והתמותה הכוללת תואמת לנורמה. משהו כאן לא מסתדר...

כתבה מאתר RT | פורסמה 21.1.2021

למרות שמספר מקרי המוות המיוחסים לנגיף הקורונה בבריטניה גבוהים מאי-פעם, בסך הכל לא מתים יותר אנשים מאשר כל עונת חורף אחרת.

האם יש סיכוי כי התקשורת מהזרם המרכזי מתעוררת סוף סוף?


מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה"טלגרף" מפקפק בנרטיב של ווירוס הקורונה, הטוען כי "'הגל השני' הוא למעשה קטלני יותר מהראשון".


הנימוק הבסיסי של המאמר הגיוני, והיה צריך לקרות מזמן.

המאמר מציין כי בכל יום התקשורת מדווחת בכובד ראש על הנתונים האחרונים של מקרי התמותה מקורונה. הצגת נתון זה בפני עצמו גורמת לתרשימים להראות כי אנו נמצאים בעיצומו של גל שני במגיפה. אבל, כמו כל נתונים סטטיסטיים, אין משמעות למספרי המוות היומיים ללא הקשר, אותו התקשורת מספקת לעתים רחוקות מאוד.


*ניתן לראות כביכול שני גלים של מיתות, הראשון התחיל באמצע מרץ ונגמר לקראת אוגוסט וגל שני שהתחיל באוקטובר ואנחנו כעת בשיאו.


התקשורת לא מספקת הקשר מכיוון שאם כן היו מספקים הקשר, הציבור עשוי לראות כי מדובר במשהו נורמלי שתואם לתקופה, על פי מידע מצטבר במהלך חמשת השנים האחרונות.

גרף מעיתון ה"טלגרף"

*הגרף מראה כי באביב (מרץ - יולי) יש עליה בתמותה הכוללת, אשר נגרמה על ידי קורונה (פלוס הסגר). בקיץ, רואים שאין שום דבר. התמותה הכללית מאז, גם במהלך החורף הנוכחי, נעה סביב הממוצע של החמש שנים.


התמותה הכוללת, היא הדרך האמיתית היחידה לדעת אם אתה נמצא במגיפה או לא. בכל מדד אחר ניתן לשחק בקלות ולהוציאו מהקשרו.


אם כך, מדוע נתוני התמותה העודפת ונתוני התמותה מקורונה כל כך לא מסתדרים? ומדוע הקורונה לא הורגת הרבה אנשים בחורף הזה, כמו שקרה באביב?

גם אם מייחסים את כל מקרי התמותה העודפת לתמותה מקורונה (ולא תמותה בעקבות הסגר), נראה כי אין באמת שום דבר שהוא חריג במספר מקרי המוות משנה לשנה. גם מקרי מוות מיותרים שנגרמו כתוצאה מחוסר טיפול במחלות סרטן, מחלות לב, דיכאון וכן הלאה, כבר החלו להירשם ועדיין לא רואים שוני במספר מקרי המוות הכללים.

אחת האפשריות לכך שווירוס הקורונה לא גורם למוות בחורף 2021, ובכן... זה לא החורף הראשון שלו. זכרו: הוא נקרא COVID-19, דהיינו הוא משנת 2019 (פרשנות אישית : והרבה כבר חלו בו ופיתחו נוגדנים).


אך הסיבה העיקרית לפער היא ברורה: בדיקת PCR המונית.

תחת ההנחיה הנוכחית בבריטניה, "מוות מקורונה" יירשם לכל אדם שנפטר ויצא חיובי בבדיקת קורונה ב-28 ימים לפני. כאשר אתה בודק את כל המטופלים בבתי-חולים, כפי שעושה בריטניה, חלקם יתגלו כחיוביים - הכמות של אילו שיצאו חיוביים תלויה במידה רבה בכמות הבדיקות שנעשות. ככל שתערוך יותר בדיקות, כך תייצר יותר "מקרי מוות מקורונה". זה עד כדי כך פשוט. ד"ר מייק יידון (Mike Yeadon) כתב רבות על כך. הוא מכנה את התוצאה החיובית כוזבת (False positive) של ה- PCR כ-"מגיפה מדומה".


דברי עיתון ה"טלגרף" הם בגדר "מעט מדי, מאוחר מדי". קצת מזעזע שלקח כל כך הרבה זמן עד שעורך המדע של עיתון רחב ידיים תוהה מדוע בעיצומה של מגפה קטלנית שהעולם לא ראה כמותה במשך מאה שנה בערך, מספר האנשים שמתים במדינה הוא בגדר הנורמה.

כנראה שעדיף מאוחר מאשר אף פעם , אבל אל תפתחו צפיות. אפילו המאמר הזה שתמהה על כך שהתמותה הכללית היא כמו חמשת השנים האחרונות, מקפיד להבטיח אמונים לדת הקורונה, וקבע ללא ראיות ש"ההגבלות החמורות היו חיוניות לצורך שליטה על המגיפה הגוברת".


רוב האנשים לא מקבלים את המידע שלהם מנבירה בתוך שלל נתונים סטטיסטיים שהונפקו על ידי הממשלה באתרים שלא נוחים לשימוש, שנדמה כי הם נועדו בעצם להפריע לך מלהבין את המידע. פעם הייתה מילה למישהו שקיבל כסף כדי שיעשה בדיוק את זה, ואז יספר לציבור בפשטות מה הוא מצא. אה, זה נכון - נהגנו לקרוא לאותם אנשים 'עיתונאים'. לא נראה שיש הרבה כאלה בימים אלה...


הכתבה פורסמה באתר RT בתאריך 21.1.2021

מאת : פיטר אנדרוז, עיתונאי מדע וסופר אירי שממוקם בלונדון. סיים לימודי גנטיקה באוניברסיטת גלזגו ובעל רקע במדעי החיים.








תרגם: פנחס רוזנר

עריכה: עמית

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


שימרו והגנו על בריאותכם עם

נוגד החמצון החזק ביותר בעולם

אנטי מיקרוביאלי ואנטי דלקתי

bottle-and-box326x440.png

צבע הכסף

386010_2-666514694.png
bottom of page